Ticker

6/recent/ticker-posts

Bästa tiden att göra vandring med Ketambe Adventure

Gunung Leuser National Park (TNGL) är det högsta berget i provinsen Aceh, Indonesien, med en höjd av 3 466 meter (11 371 fot).

Gunung Leuser National Park skyddar berget och ekosystemet runt det.

Området runt Gunung Leuser National Park är känt för Leusers ekosystem.

Området runt Mount Leuser förklarades som ett världsarv av tropisk regnskog av UNESCO som ett världsarv i Sumatra-dolda paradis.

Ketambe Village är den officiella ingången till Gunung Leuser National Park för att se vilda Sumatran-orangutanger, svarta och vita gibbons, näshornsfåglar, Thomas Leaf-apor, fågelapor och den exotiska Rafflesia Arnoldi och annan endemisk Sumatran-fauna och flora.

Samt hundratals stora träd, rena floder och sötvatten och varma källor djupt inne i den täta tropiska regnskogen. Detta är ett dolt paradis för djurälskare.

Ketambe är en liten men charmig by, en turistplats välsignad med en mängd sällsynt Sumatransk fauna och flora.

Jungle Trekking Ketambe för att utforska skönheten i den täta tropiska regnskogen på Sumatra.

Baserat på erfarenhet är den bästa tiden att besöka Ketambe mellan juni–oktober.

Detta är fruktsäsongen där den vilda Sumatran-orangutangen, näshornsfågeln, thomasbladsapan och andra endemiska vilda djur från Sumatran söker sig till foder.

Men under andra månader är det också möjligt att besöka detta område eftersom fruktsäsongen ibland ändras på grund av den globala uppvärmningen.

Om du reser utanför fruktsäsongen måste du ta dig längre in i skogen för att möta vilda Sumatran Orangutanger.

Eftersom skogen i Ketambe mestadels går upp och ner för kullar, korsar floder, finns det fler möjligheter för regn (vi kommer in i den tropiska regnskogen på Sumatra).

Det rekommenderas för besökare att använda vandringsstavar, gummistövlar, ponchos (regnrockar) som alltid är användbara i ditt dagliga paket.

Kom ihåg att detta är det bästa stället att se vilda Sumatran orangutanger som lever fritt i sin naturliga livsmiljö i Gunung Leuser National Park.

Ketambe äventyr erbjuder vandring, forsränning, vandring, individuella, par- och gruppresepaket, du kan välja en tidsperiod, vare sig det är 1 dag, 2 dagar, 3 dagar eller till och med 2 månader med olika val av turistattraktioner.

Med Ketambe Adventure blir din resa säker och bekväm. Vad väntar du på, tveka inte att kontakta oss:
Namn: Gandhi
Telefonnummer: +62 813 7032 6036
Maila: info.ketambeadventure@gmail.com
Webbplats: www.ketambeadventure.com

Post a Comment

0 Comments