Ticker

6/recent/ticker-posts

Ketambe ormanında trekking yapmak için en iyi zaman, Gunung Leuser Ulusal Parkı | Ketambe Adventure

Gunung Leuser Ulusal Parkı (TNGL), 3.466 metre (11.371 fit) yüksekliğiyle Endonezya'nın Aceh eyaletindeki en yüksek dağdır.

Gunung Leuser Ulusal Parkı, dağı ve çevresindeki ekosistemi korur.

Gunung Leuser Ulusal Parkı çevresindeki bölge, Leuser Ekosistemi ile ünlüdür.

Leuser Dağı çevresindeki alan, UNESCO tarafından Dünya Mirası Sumatra gizli cenneti olarak Dünya Mirası Tropikal Yağmur Ormanı ilan edildi.

Ketambe Köyü, vahşi Sumatra orangutanlarını, siyah beyaz gibonları, gürgenleri, Thomas Leaf maymunlarını, kuş maymunlarını ve egzotik Rafflesia Arnoldi'yi ve diğer endemik Sumatra faunasını ve florasını görmek için Gunung Leuser Ulusal Parkı'nın resmi girişidir.

Yoğun tropikal yağmur ormanlarının derinliklerinde yüzlerce büyük ağacın yanı sıra temiz nehirler, tatlı su ve kaplıcalar. Bu, vahşi yaşam sevenler için gizli bir cennettir.

Ketambe, küçük ama şirin bir köy, nadir bulunan Sumatra faunası ve florası ile kutsanmış bir turistik yer.

Sumatra'nın yoğun tropikal yağmur ormanlarının güzelliğini keşfetmek için Orman Yürüyüşü Ketambe.

Deneyimlere dayanarak, Ketambe'yi ziyaret edecek en iyi zaman Haziran-Ekim ayları arasıdır.

Bu, vahşi Sumatra orangutanı, gürgen, thomas yaprak maymunu ve diğer Sumatra endemik vahşi yaşamı beslediği meyve mevsimidir.

Ancak diğer aylarda da bu bölgeyi ziyaret etmek mümkündür çünkü bazen küresel ısınma nedeniyle meyve mevsimi de değişmektedir.

Meyve mevsimi dışında seyahat ediyorsanız, vahşi Sumatra Orangutanlarıyla tanışmak için ormanın derinliklerine inmeniz gerekecektir.

Ketambe orman yürüyüşü çoğunlukla yokuş yukarı ve aşağı, nehirleri aşarak yapıldığından, yağmur için daha fazla fırsat var (Sumatra'nın tropikal yağmur ormanına gireceğiz).

Ziyaretçilerin günlük paketinde her zaman işine yarayan trekking batonları, lastik çizmeler, pançolar (yağmurluklar) kullanmaları önerilir.

Gunung Leuser Milli Parkı'ndaki doğal ortamlarında özgürce yaşayan vahşi Sumatra orangutanlarını görmek için en iyi yerin burası olduğunu unutmayın.

Ketambe macerası, trekking, rafting, yürüyüş, bireysel, çift ve grup tur paketleri sunar, çeşitli turistik cazibe seçenekleriyle 1 gün, 2 gün, 3 gün ve hatta 2 ay gibi bir zaman dilimi seçebilirsiniz.

Ketambe Adventure ile seyahatiniz güvenli ve rahat olacak. Neyi bekliyorsunuz, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin:
İsim: Gandi
Telefon numarası: +62 813 7032 6036

Sizlere daha iyi hizmet vermek için hazırız,
tatilinizi keyifli hale getirmek için biz hazırız.

Post a Comment

0 Comments